Pozdravljene!
Sem nova tu in še nisem raziskala vsega, zato vas prosim za nasvet. Zanima me zakaj se mi kvašeno testo včasih, ko ga razvaljam trga. Po moje je nekoliko premehko in premalo pregneteno. Kaj menite ve?
Pozdravljene!
Sem nova tu in še nisem raziskala vsega, zato vas prosim za nasvet. Zanima me zakaj se mi kvašeno testo včasih, ko ga razvaljam trga. Po moje je nekoliko premehko in premalo pregneteno. Kaj menite ve?
24. dec 2016 15:54
Zdravo. Jaz bi prej rekel, da je pregosto. Se pa raje trga testo iz polnovredne ali pirine moke. Premalo pregneteno se pa vsekakor rado trga, ker lepek ni imel časa aktivirati elastičnosti. Če nisem prav napisal, me bodo kolegi in kolegice popravili, je minilo že precej časa od srednje šole...
24. dec 2016 21:19
Sigurno je premehko.
25. dec 2016 7:08
Ali pa pretanko valjaš? Pusti že oblikovan hlebček testa ene 5 minut počivat (pokrit s prtičkom, da se ne zasuši) preden pričneš z valjanjem. Mogoče bo pomagalo. In če opaziš, da se prične trgati na sredini, se temu delu z valjarjem izogibaj in valjaj naprej bolj ob robovih.
25. dec 2016 15:36
Premalo časa gneteš.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pohorska gibanica
Kakijeva nevesta